30/9312773susiladd@gmail.com

Erasmus+ utazások és youth exchange programok

A Sri Prahlada Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda a Krisna-völgy gyönyörű vidékén található, ahol arra törekszünk, hogy „egyszerű élettel és magas szintű gondolkodással” harmóniában éljünk környezetünkkel. Célunk, hogy minden szükséges eszközt biztosítsunk a gyermekek lelki, érzelmi és anyagi életének sikeréhez.

Hiszünk az együttműködésben, a soha véget nem érő tanulásban és a közös munka sikerében, ezért szívesen veszünk részt ifjúsági csereprogramokban, hogy fiataljainknak lehetőségük legyen nemzetközi és interkulturális kommunikációs készségek elsajátítására, együttműködésre, és persze határok nélküli barátságokra.

A projektekben való részvétel mellett 2023-tól tervezünk Szolidaritási projektek támogatását, és Erasmus + utazások szervezését is. 

2018 Barszelóna

2023 tervezett youth exchange projektek

Szeretnél utazni? Szeretnél új barátokat? Szeretnél új kalandokat régi barátokkal? Elmúltál már 13 és nem vagy még 31? Itt a nagy alkalom, hogy részt vehess a 2023 nyári utazásokban, melyeket az Európai Unió támogatásával szervezzük számotokra.

Alább olvashatsz az idei tervezett utazásokról, melyekre a leírások alatt jelentkezhetsz. A limitált helyekre való tekintettel, nem biztos, hogy minden jelentkező el tud utazni idén. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy előbb-utóbb mindenki sorra kerüljön. A jelentkezésed eredményéről a jelentkezési határidő után, a megadott elérhetőségen tájékoztatunk.

Várunk szeretettel! 

Hírlevél Feliratkozás

* kitöltendő
Gurukula hírek
Erasmus+ utazásokról
ISKCON Youth rendezvényekről

utazások 2023

Almvik - Svédország

12 -18 July 2023

Training Meeting in Sweden

Contact infos:

Kamala Priya dd
Mobile and WhatApp: +46 707222756 E-Mail: Kamala.iskcon@gmail.com

Topics:

Sustainable Forestry and Importance of Forests and Trees, Selective Felling, Oxen & Tractor Transport, Sawmilling & Planing, Fine Woodworking, Visiting an Eco-house in Almvik
Speakers:
Yogindra Dasa, MEdu, Carpenter and Woodworker Radha Sivyer, Fine Woodwork artist

Workshops:

1. Sawing and Planing with Yogindra Dasa
2. Fine Woodwork with Radha Sivyer
3. Fine Woodwork with Gita Merai, Fine Woodwork artist

Lanzarote - Kanári szigetek

Az utazás pontos időpontja tervezés alatt (július-augusztus)

Korosztály: 18-30 év

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS A JELENTKEZÉS MEGNYITÁSA : HAMAROSAN

Nandagráma - Spanyolország

Június 25-július 2.

MEGTELT 

Korosztály: 13-19 év

https://www.facebook.com/asociacion.nandagram

Prabhupadadesh - Olaszország

2023 július 16-22.

MEGTELT 

Korosztály: 18-30 év

https://www.prabhupadadesh.com

We are Nature - Spanyolország - Nava Vraja Mandala

2023 Július 3-10.

MEGTELT 

Korosztály: 18-30 év 

Jelentkezési határidő: április 24.

Svédország - Almvik

2023 július 21-28.

MEGTELT 

Korosztály: 16-30 év

https://www.hkrl.org/almvik-community-sweden

A jelentkezés lezárult.

Goloka Dhama - Németország

2023 augusztus 7-11.

MEGTELT 

Korosztály: 13-19 év

https://www.goloka-dhama.de/english/

A jelentkezési lezárult.

2024 tervezett helyi Szolidaritási projektek, melyeket intézményünk támogat

Általános tudnivalók

13-18 éves korosztálynak

Az utazás lehetőséget biztosít a fiataloknak, hogy megismerjenek új helyeket, embereket, kultúrákat, nyelveket.

Az utazásnak ugyanakkor az is célja, hogy a fiatalok kipróbálhassák magukat önállóan, a szülőktől függetlenül. Az utazás alatt számtalan olyan helyzet, szituáció adódik, amire a fiataloknak hirtelen, akár egyedül kell reagálni. Fontos út ez az önállóság felé az életükben. 

Ez a 13-18 év közötti korosztály szülei számára is kihívást jelent, hiszen lehet hogy ez lesz az első alkalom, amikor el kell engedni a gyerek kezét, és megbízni abban, hogy felelősségteljesen meg tudja tapasztalni a világot jelenlétünk és rendszeres ellenőrzésünk nélkül is. Az alábbiakat érdemes alaposan megfontolni, és kérjük, csak akkor jelentkezzenek az utazásra, ha nem csak a kísérőkben, de saját gyermekükben is maradéktalanul megbíznak.

Minden utazásra létrehozunk egy viber-csoportot, melyen keresztül naponta egyszer küldünk fotókat, információkat az eseményekről. A workshop-ok időtartama alatt, a templomi programokon és az étkezések alatt a résztvevőktől azt kérjük, hogy némítsák le a telefonjukat a zavartalan részvétel érdekében, ezért a kapcsolattartás legalkalmasabb időpontja a reggeli program után és a reggeli étkezés előtti időszak (8:45-9:30), illetve a késő délutáni órákban (5:30-6:30 között) praktikus.

A kísérők felelősséget vállalnak a gyerekekre és arra is, hogy az adott szituációkat ott helyben, közösen megoldják. Ez a gyermekek szempontjából szintén része az önállósodás élményének. A félreértések és az egyoldalú információn alapuló konfliktusok elkerülése érdekében, szeretnénk kérni, hogy a szülők engedjék gyermekük problémamegoldó képességét kibontakozni. A helyzet megoldására irányuló telefonos próbálkozások a körülmény teljes ismerete nélkül nagyban nehezíti a kedvező megoldást, és sokkal többet árt, mint használ. 

18 év alatti fiatalok csak úgy léphetnek ki az országból, ha mindkét szülő aláírja a kísérőlevelet, amelyben engedélyt ad arra, hogy 18 év alatti gyermeke a felnőttkorú kísérő felügyelete alatt elhagyja az országot a kijelölt célországba a meghatározott időtartamra. Ezt az utazás előtt íratjuk alá a szülőkkel.

A nagy túljelentkezés, és az utazások limitált férőhelyei miatt nem könnyű összeállítani, hogy ki-hova-mikor menjen. Az utazáson való részvétel különleges kitüntetés, így az alábbi kritériumokat tartjuk szem előtt a tanulók/résztvevők kiválasztásánál. Ezeknek nem kell egyszerre teljesülniük, és nem fontossági sorrendben vannak említve, ugyanakkor ezek alapján fogjuk felállítani a sorrendet a jelentkezők között.

  • A jelentkező életkora megfelel az utazásban megadott korosztálynak.
  • A jelentkező, intézményünk aktív tanulója (13-18 éves korosztály)
  • A jelentkező tanulónak nincs tisztalapja, és nem volt az elmúlt félévben egyéb viselkedési, szabálykövetési problémája (a Gurukula diákjaira értendő, 13-18 éves korosztály)
  • A jelentkező gyermek szülei/gondviselői támogatják az intézményt és annak tanárait, együttműködők, valamint bíznak az utazás szervezőiben és a gyermeke(i) kísérőinek kompetenciájában.
  • A jelentkező még nem vett részt Erasmus+ programban
  • A jelentkező nem vett részt Erasmus+ utazáson az előző évben, vagy előző alkalommal

Minden évben jelentkezhetsz egyszerre több, korosztályodnak megfelelő utazásra, de nem garantált, hogy be tudsz kerülni. Érdemes minden olyan utazásra jelentkezned ami felkeltette az érdeklődésedet, hiszen a csoportok összetétele változatos, és mindig van esélyed!

GYIK

A 18-30 éves korosztálynak szóló utazásokra a résztvevők jelentkezési sorrendben kerülnek be.

Az utazásra bekerült diákokat a jelentkezési határidő után legkésőbb 5 nappal értesítjük e-mailen, telefonon és/vagy személyesen. Érdemes nézned a leveleződ „spam”, „közösségi” és „promóció” mappáját is, mert üzeneted lehet, hogy oda érkezett. 

Ha nem kaptál értesítést, akkor érdemes megnézned a leveleződ „spam”, „közösségi” és „promóció” mappáját is, mert üzeneted lehet, hogy oda érkezett. Ha nem találtál üzenet tőlünk, akkor sajnos nem kerültél be az utazásra. Ne aggódj! Próbáld újra jövőre, hiszen így nagyobb esélyed van a következő körben.

Ha a jelentkezési lap kitöltésének végén a “küld” gombra kattintottál, akkor jelentkezésed rögzítésre került. Nincs további teendőd.

Igen. Azok a jelentkezők, akik nem kerültek be az utazásra, várólistára kerülnek. Ha az utazók közül valaki mégsem tud részt venni az utazáson, akkor a várólistán lévőket értesítjük az utazásról.

Amint megvan az utazás pontos dátuma, megnyitjuk a jelentkezést.

Igen. Ha a jegyeket még nem vettük meg, akkor ingyen le lehet mondani az utazást.

A repülőjegy, vagy egyéb saját névre szóló utazási elrendezés megvétele után csak a jegy(ek) teljes értékének megtérítésével lehet lemondani az utazást.

Az utazás teljes egészét, és a résztvevők szükségletét (szállás, ellátás) az Erasmus+ pályázat fedezi. Költőpénzt egyéni mérlegelés alapján hozhatnak a résztvevők.

Az utazás alatt nem muszáj végig vaisnava ruhát hordani, de kérjük, hogy legyen a gyerekeknél (szári / hosszú szoknya/ anarkáli/ dhóti/kurta), mivel a reggeli programokra abban megyünk a templomba. Lányoknál minimum térd alá érő szoknya vagy bő nadrág, fiúknál minimum térdig érő nadrág kell.

Az EU-n belül elég a személyi igazolvány az utazáshoz. Kérlek, ellenőrizzétek, hogy az utazás utolsó napjától számítva min. 3 hónappal későbbi dátumig legyen érvényes!

Utasbiztosítást kötünk a gyerekeknek, de praktikus, ha van náluk EU-s TB kártya, melyet az okmányirodában lehet igényelni.

Biztos fog kelleni: 

Úti okmányok (érvényes személyi, aláírt szülői nyilatkozat, EU taj kártya ha van)
vaisnava viselet
kényelmes, játszós viselet
fehérnemű
pizsama
törülköző/gamsa
tisztálkodó szerek (alap: fésű, fogkefe, fogkrém, szappan/tusfürdő, sampon, tilak, naptej)
pulóver/chadar
esőkabát
fürdős papucs
kényelmes cipő
Vizes üveg
Kis hátizsák
fürdőruha
Bármilyen gyógyszer, amire a gyermeknek rendszeresen szüksége van

Lehetséges:

1 könyv olvasni.
ceruza, notesz
ragtapasz
telefon+töltő
Érdemes praktikusan pakolni (pl 1 szoknyához több illő póló), és csak annyit, amennyit az utazó egyedül elbír. 

Viselkedési szabályok az Erasmus+ utazások alatt